Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

små händer som skapar

Han blev till när snön kom,

han gjordes av snö som händer har rullat,

rullat till stora bollar

som sätts på varandra, högst upp

En liten boll till huvud.

På huvudet sätts en hatt

stenar som ögon, mun och knappar på mellan bollen

Hans näsa är en morrot

Och halsduk han får runt sin hals.

sen två armar och en kvast,

Så e han klar.

Han står hela vintern och bara tittar.

Kan inte röra sig och inte prata.

När våren kommer och snön smälter

finns det en hat, några stenar, en morot, halsduk och kvast.

Det ligger där kvar på marken

men gubben han är borta, finns inte mer

Han har smält till vatten och runnit iväg.




Fri vers av Runevad<@
Läst 269 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-17 19:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Runevad<@
Runevad<@