Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att ödmjukt falla in i livet, det tysta

 

Jag vill skriva dig på näsan,
men orden faller liksom isär

så jag skriver om längtan
och mullvadar, hur jag gräver
mig ner genom skikten

för det som skymmer, täcker
inte alltid det som täckas vill

när dagen lägger sin sista vila,
blir ett med natten,

när hösten hänger sig åt vintern,
lovar sista dvalan,

då faller jag in i skymningslandet,
det tysta och förmår inte mer

än att ödmjukt andas, lite till

 

lite till

 

lite till




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 310 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-11-19 13:41



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
andas...lite till--och lite till
tills våren kommer
och andetagen fylls med syre
Applåd!
2008-11-22

  Hannadraken
Håller med. Suveränt.
2008-11-21

  Fredrik P. VIP
faller in i hyllningskören.
mycket fin dikt!
2008-11-19

  Carola Zettergren
Makalöst bra!!!Applåder hur många som helst!Sparas så klart!
2008-11-19

    Jnåt
läser detta med stor ödmjukhet, påminner starkt om min vandring.
numera är näsan dock fullskriven. :-D
2008-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund