Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första utdraget ur min långa dikt.


Utdrag I

När jag var barn

                           talade jag som en jävla kråka

          förstod som en uggla

                                  och tänkte inte

      så jag vet inte

                      om man ens kan säga att jag var.

               Men sedan jag blev

                                har jag lagt fram det väsentliga.

 

Då satt jag under bordet och

                             kammade

                             mattfransarna

                             till perfektion

 

Då fick jag

             inte skratta

                               för högt

             inte gråta

                             för blött

             inte fråga

                             för undrande

             inte svara

                            för utförligt

             inte tänka

                             för djupt

             inte läsa

                           för långt

             inte lära

                          för meningsfullt

 

Då som nu fanns han inte

 

Då var jag egendom

                     då var jag betjänten

       i hallen

                     och alla

                                   hängde sina kläder på mig

     tills jag inte syntes längre

 

Då hade jag inga val

                                                          Gör det.

Och jag gjorde det jag skulle göra



Fri vers av Pontus Landström
Läst 498 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-11-23 00:36



Bookmark and Share


    Melona
imponerande, håller med ulf under här,
gott hantverk!
2008-12-13

  Ulf Lagerholm
jag tyckter om din text, där finns mellan orden en klädsam och stillsam analys, hantverket är gott, det är enkelt och rakt, all distorsion, allt meningslöst pladder lyser med sin frånvaro, det kräver sin penna att skriva klart spad, många har försökt, nästan lika många har tvingats (eller borde) inse sina begränsningar, ta väl hand om dig min vän, vik inte undan från den inslagna linjen, stå fast vid det elementära, både i tanke och gestaltning
2008-12-13

  lodjuret/seglare VIP
vilken härligt uttryckt text, begärlig som källans friska vatten, färgglad i sin svärta... orden tycks inte räcka till för att uttrycka, så jag nöjer mig med att ge den
trenne rosor av de gula
i ett fång o en vas av skirt glas
2008-12-04

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Bra återgivet
2008-11-28

  aol
känner igen mig bravo
2008-11-23

  Bjarne Nordbö
Det finns en igenkänningsfaktor här som är stor.

Men alla ........gör något åt det, de stör din dikt.

Då var jag egendom
.....................då var jag betjänten
.......i hallen
.....................och alla
...................................hängde sina kläder på mig
tills jag inte syntes längre

Finner jag ytterst talande.

Och välkommen hit.
2008-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström