Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den oändliga tanken


Någonstans
mellan sinnets gränslöshet
föds en tanke
till det som en gång var

En resa genom tid och rum
där stafettpinnen
överräckts
tusen och åter tusen
gånger

Placerats som stjärnor
på himlavalvet
och som droppar i havet
med samma värde

Men alltid med hårresande tanke
hur allt existerar
hur det en gång
började

Gud
Big bang
eller nåt annat som försöker
förklara

Tankar som tänt liv
och som släckt liv

Den resan delar vi alla
i en och samma
oändliga tanke




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-11-23 23:38



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Mmm en länk, kanske man kan kalla det...till det mänskliga hjärtat!
2008-12-05

  Yvonne
Jag fascineras av innehållet i denna dikt och den poetiskt vackra utformningen. Speciellt andra versen ger mig en hisnande känsla. Varm applåd och bokmärke.
2008-11-26

    wildrosen
så oändligt vacker tanke...
2008-11-24

  friheten
Ja, bra skriven
2008-11-24

  Larz Gustafsson VIP
Big Bang är kvalificerat nonsens.
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP