Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det gäller att vilja se det som faktikst händer. Det är så hemskt när man inser att man såg för sent.


Vakna

Pojken med kniven mot strupen skriker att nu är det över.
Tjejen som står på vågen, drar sig i skinnet och mumlar, att \"magen fått vad den behöver\".
Någonstans hörs ett skrik,
folket flyr i vild panik...
Ännu en som föll från bron.
tevepubliken jublar, Kvinnan på bingolotto vann en miljon.

\"Flicka ful\" vågar inte ta av sig tröjan när han ser,
hon tror att han ska skratta...hon orkar inte mer.
Killen med tabletterna i handen har redan tagit två.
Hur mycket han än kämpade så fick han inte betygen ändå.
I förtvivlan försvann hon genom natten.
Fru Andersson lossas inte se, tittar efter sniglar i rabatten.

Löpsedlar berättar om hur vi borde vara
Prestera och strunta i maten, tyna bort och bli galen bara.
Snälla någon vakna upp! vad är det för fel att hålla någons hand,
Försöka lyssna och hjälpa...vara vänlig ibland?

Han faller samman av sorgen, pojken som ingen ville ha.
Ingen ser att han gråter, han säger att allt är bra.
Flickan som stoppar tidningspapper i bh:n jämför sig med tidningen,
sträcker på sig och konstaterar att nu blir nog allt bra igen.
De såg på varandra som så många gånger förut
riktade pistolerna...all vänskap måste få ett slut.
Grannarna hörde inte smällen,
de installerade sin parabol den kvällen.

\"Horan som alla kunde få\" skrev sitt avskedsbrev på armen.
Stolen vinglade lite när hon fäste snaran i dörrkarmen.
Killen rispade upp det variga såret på handleden med kniven.
Han undrade om han skulle lyckas, egentligen hoppades han hamna på intensiven.
\"Tjejen som ingen såg\" klädde av sig kläderna i matsalen.
hon hörde inte hånskratten, någon viskade att hon troligen var galen.
Fru Svensson satt precis bredvid
Hon skrev sin inköpslista, hörde inget, hade inte tid.

Löpsedlar berättar om hur vi borde vara
Prestera och strunta i maten, tyna bort och bli galen bara.
Snälla någon vakna upp! vad är det för fel att hålla någons hand,
Försöka lyssna och hjälpa...vara vänlig ibland?




Fri vers av HQ
Läst 385 gånger
Publicerad 2005-08-14 11:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ