Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du jag och den blå målarduken

en stor blå duk skymde mitt synfält
och i stället för att vika undan igen
manade jag fram bilden av dig
med kraftfulla svarta streck

dina drag var svårflörtade
svårfångade i natten
men jag red dig ändå
som din egen personliga mara

frustrerad kastade jag min pensel
klädde av mig naken och brottades med dig
blottade mitt innersta djup för dig

jag duken färgen och skapandet var ett
och vi målade dig om och om igen

till slut var du där framför mig
jag var svettig och andlös
min röst var svag

vem är du
vad vill du mig

du mötte mina frågor med tystnad

innan jag släckte i lokalen
och gick ifrån dig

målade jag hela duken blå igen




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 550 gånger
Publicerad 2004-05-24 08:21



Bookmark and Share


    Elin E
Intressant dikt och bra skriven.Bilden är lätt att se framför sig.Bra överraskande slut.
2004-06-02

  Pica pica
Frustrationen och passionen i din dikt når sin läsare. Blev nästan svettig själv när jag läste den. Tack för denna!
2004-05-24

    Idun 1
Jag instämmer i att det var spännande att få ta del av ditt arbete ur en konstnärs perspektiv. Kräver mycket kraft och energi för att lyckats med en målning. Tack!
2004-05-24

  Rachel Roth
....tack för att du låter oss komma in i skapelseprocessen...kan igenkänna en hel del av det du beskriver
2004-05-24

    Yvonn
Rysanvärt starkt...precis så där frustrerande men ändå drivande kan behovet av att gestalta med färg vara... och kärleken - den är det är svåraste att fånga på duken... Fint.
2004-05-24

  Roger VIP
Vacker skildring av ångesten och kärleken i skapandet...
2004-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP