Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de slitna orden

alla ord om sorg och smärta
äro alla redan sagda
de som präntar rim på hjärta
lär nog aldrig bli förlagda

ändå måste orden sägas
slitna i för många sånger
åter lyftas upp och vägas
som besvärjelser de gånger

djupa sår i själen drabbar
och gör livet svårt att bära
om parnassen oss begabbar
diktar vi för månens skära




Fri vers av Anders P VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-24 18:32



Bookmark and Share


  solomi
Så bra sagt, i form av en sonett. Kanhända Ferlin är din själsfrände, men det går väl inte att leva på diktande i alla fall... kantänka går det att sjunga.
2008-12-02

  KristinaE
Ack ja, sorg och åter sorg formar smärtan till ord om och om igen - nya och gamla ord som slits ut om och om igen - ingen kommer någonsin undan lidanets känsla lika lite som lidelsens... fin dikt om livets nära vara!
2008-11-24

    ej medlem längre
Det är säkert ingen tillfällighet att just de orden blivit slitna..
Du skriver med värme och ömhet om människans sårbarhet och behov av att få dikta
2008-11-24

    Bodil Sandberg
Ja så är det ju..om än utslitna är dessa ord de enda och sååå viktiga!!Finaste rader om detta!!!
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP