Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu som i November

Det framstår nu
                  som att jag kan
         bära
                           med mina ord
                  trots
                      att jag inte
        yttrat så många
                      jag hoppas att
                                  arkivarien
                   sorterar mig under P
                                       och inte H
               eller någonting annat
                        som någon
          har misstagit mig för

Helst
                  Pontus Landström
                         kanske
                 Pontus I Landström
          I som i Ian
                           Ivan
                 eller Ingenting
        tomhet
        tystnad
        taveldamm
                allt det som
                                     Ingenting innebär
         skulle ändå
                      vara mer än M

Jag tror ock
          på riktig mening
                 med symboler till
                      predikat
                               vilken är
               formad av en
        benådad fånge

Pressad under
       Pontus perifer
               bortglömd här
      och i vägen

Tills nu.




Fri vers av Pontus Landström
Läst 392 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-11-26 21:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet!
2008-12-23

  Kristina Wallbing
Jag tror det var denna jag applåderade... iaf är det en som jag gillar. Den känns lite annorlunda. Formen först och främst, men den tilltalar mig inte, läsningen blir svår och drar uppmärksamhet från orden. Men innehållet känns originellt... tex bilden av att bli sorterad i fack. Hmm. Kul, men vill man verkligen det. De sista 13, 14 raderna alluderar du till Trosbekännelsen vilket vrider om i tanken på ett intressant sätt. Ja, vad ska jag säga... du vet en del dikter känns bara och skall inte pratas om... Ta det som beröm...
2008-11-26

  friheten
Den är fin, rimamr nästan i mina öron
2008-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström