Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landet lagom..

I lilla landet lagom...
får man inte vara för mycket
sådär lite lagom då passar man
in precis som en pusselbit..
kanske med en klapp på axel
eller på sitt ``lilla`` huvud..
just i lilla landet lagom ska man
inte höja rösten för mycket..
ställa oss fint i ett led...
tillsammans i enad tråkig grå ton
utan färgstarka nyanser av liv..
med en jantelag galen helt unik
som förkväver förminskar människor..
Guds skapelser är vi, helt enastående
unika människor med egna tankar...
färgsprakande personligheter av liv
så fantastiska konstverk av olikheter
skapade Han oss till att vara att leva..







mare




Fri vers av mare VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-11-29 13:34



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En härlig rebelldikt!

Blixtkrig mot JANTE-fjantet och Storebrors klåfingrar!
2008-11-29

  lodjuret/seglare VIP
Du har rätt, det är den där gudens fel alltsammans, att vi människor i vår herres hage skulle ha något med saken att göra är ju bara trams, tvinga mig inte att ta ansvar, det skulle kunna få mig att trilla av den fint slipade eggen och trilla dit ordentligt... kanske för kärleken också...
texten får sina förtjänta
elva fotbollsmålvakter
samt en kortlek med bara jokrar i
2008-11-29
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP