Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att hålla nattens stapel hög...:-)) med anledning av kvällens samtal på Baggen.


Blå autostrador


vi passerade förbi de drömda fönstergluggarna
i Montparnass kvarter där varsamma penseldrag
målat viskade ord på vita dukar

hör nattens toner
ekot från blå autostrador


i en annan stad faller ett regn
som någon påstår är denna

måhända är det så
för de som fäller upp kragar mot plötsliga vindar
och aldrig passerat gränser,
klivit över staket för att se pinnarnas vinklar
från andra sidan, den som någon annan kallar framsida
har den exakta positionen en avgörande betydelse







Fri vers av _Mian_
Läst 323 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-30 02:46



Bookmark and Share


  sister mary
Fönstergluggar och autostrador får skönt rymmas i samma text, titthålen och de öppna vidderna samsas. Jag får Tranströmer -feeling av dina rader!
2009-01-08

  noname_realmind
Mystik och kryptik i urskön Miansk anda!!

Njuuuter jag med... :)))
2008-11-30

  Maria Zena Viklund
"måhända är det så
för de som fäller upp kragar mot plötsliga vindar
och aldrig passerat gränser,
klivit över staket för att se pinnarnas vinklar
från andra sidan, den som någon annan kallar framsida
har den exakta positionen en avgörande betydelse"

mmm, njuter varje stavelse!
2008-11-30

  Mats VIP
Fin text Mian
Låt mig vara utan kragar att stoppa livet med
Får mig att tänka på Sacre Coeur och Paris
Kärlekens stad
2008-11-30

  Lena Renman
Men ett sådant utmärkt nattarbete! Applåd

Lena
2008-11-30
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_