Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den här texten skrev jag till min systers begravning på försommaren 2005 hon dog i cancer men var en av de mest levande människor som funnits hon var min lillasyster - men hon var ingen liten människa


Till min syster

Som en flammande fackla
från ditt första andetag
en brinnande livslust, kraft och envishet
absolut, ibland skoningslös ärlighet
trofasthet och lojalitet
en vilja som kunde försätta berg
blixtsnabba tankar, analyser och beslut'
och en viss otålighet
över andras långsamhet eller oförmåga
men ändå med tålamod och värme
där det verkligen behövdes

allt detta i denna lilla kropp
inte undra på att det kändes
som om din personlighet sträckte sig'
långt utanför din kropps gränser
och ibland fick oss att glömma
att också du stundtals var sårbar och ledsen

du var en fighter och du brann
för allt du trodde på och ville
med en intensitet som solens hetta
en glödhet julidag
och du övervann hinder efter hinder
reste dig efter varje förödande slag och gick vidare

och när det till slut inte gick längre
accepterade du sorgen utan bitterhet
öppnade den innersta dörren
lämnade din sjukdomströtta utbrända kropp
och gick ut i den andra världens strålande solsken
där all din heta längtan är hemma
och där du väntar på oss med glada ögon

men tomrummet här är väldigt stort




Övriga genrer av kia k-n
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-02 19:16



Bookmark and Share


    Jules.
Det var bland det finaste jag läst. Din text bringar fram en förståelse mellan alla oss som förlorat de vi älskar som mest .
2008-12-02

  Svartsilver
Så vacker och innerligt skrivet!
2008-12-02
  > Nästa text
< Föregående

kia k-n
kia k-n