Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dricker ljus

Det har börjat skymma då jag lämnar det stora huset
men över huskropparna och tunnebanennedgången,
spårvagnen och bussarna
de skyndande människokropparna och ormlika bilköerna på hemväg
kan jag skymta himlen

Ser att spår av dagens sol dröjer sig kvar
att lufen är blekblå, gyllene och aprikos ännu en stund
innan mörkret tar över
Och jag andas in ljuset
tar djupa andetag och låter huden öppna sig
dricker törstigt de sista skälvande strålarna och fyller själen

Överlever ännu en dag




Fri vers av kia k-n
Läst 357 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-12 00:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett vackert ordfoto av en kort stund.. Tycker om ditt uttryck "andas in ljuset"
2012-02-12
  > Nästa text
< Föregående

kia k-n
kia k-n