Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En upplevelse i somras i Dalarna


Möte

Idag såg jag en fjäril i ögonen
vi möttes på ängen i skymmningen
bland blåklockor, johannesört och blommande gräs
Han klamrade sig fast vid ett strå timotej med smala hopfällda vingar
lysande vita mot det gröna
Jag var på väg mot skogen men stannade upp
i detta susande saurrande krypande klättrande myller
Länge fixerade vi varandra
jag stor
han liten
olika liv i samma värld
Alldeles stilla
mitt i vindbruset
såg vi in i varandras ögon
tills vi var klara och skildes åt och jag fortsatte bortöver ängen
Vandrade så varsamt jag kunde
skakad, berörd och förundrad
av ett möte så olikt alla andra möten
att hela min syn på världen förändrats




Fri vers av kia k-n
Läst 330 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-26 18:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kia k-n
kia k-n