Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det jul igen

Framför allt glitter under alla efterhängsna barr, ligger sotiga, skalliga änglar, vingbrutna förgråtna, vem ska trösta alla trasiga ensamma; den där stackaren som föddes bara för pinas ända fram till korsfästelsen. Mamma och  pappa har inte råd att köpa några julklappar i år ...




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 230 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-12-04 13:03



Bookmark and Share


  Ilona _L
Jag är i samma situation och vill som Hildegun vakna på andra sidan det nya året!
HUR ska jag kunna köpa några julklappar som jag så gärna vill, men inte kan...
2008-12-05

  Lia-Lej
Vilken trasig och ensam har du nära dig?? Alltid har vi någon som vi får tänka extra på så här vid juletid. Delad smärta hälften smärta eller??
2008-12-05

  Hildegun Relefors
Tack, jag vill vara i min egen värld och vakna upp den 12 januari!
2008-12-04

  * Ammi *
ja nu är det jul igen oavsett om vi vill eller inte, oberoende på dess historia, så har det blivit köpmännens marknad, då överflödet bågnar .. hos de rika
andra får som flickan med tändstickorna se in genom fönstret.
en fd gemenskapens helg som nu blivit en fasans helg för många!
2008-12-04

  Larz Gustafsson VIP
Jag tänker inte köpa en enda. Men det beror inte bara på att jag inte har råd utan att jag hatar julen.

Jesus föddes inte i december.

Julen är ursprungligen en gammal hednisk romersk "högtid" som "kristnats" av den avfälliga, babyloniserade skökokyrkan.
Den har inget med kristen tro att göra.

Jag tar totalt avstånd från allt som har med julen att göra.
2008-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren