Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnet av karusellmusiken

 

På nöjesfältet efter stängningsdags
- i det decimetertjocka snötäcket -
bjuder jag dig till dans

Varsamt lägger jag min vantbeklädda hand i din
och till ljudet av prasslande jackor
snurrar vi sakta

Minnet av karusellmusiken,
som spelades när de skrattande
barnen red på sina hästar,
väcks till liv
Och när vi tittar riktigt noga
ser vi alla leenden barnen lämnat efter sig

Intill oss sprider en adventsstjärna
sitt varma ljus
"Den ska vi fästa på himlen", säger du  
Och i nästa sekund blinkar den mot oss
från Vintergatan

Vi vet att vår dans - nu ackompanjerad av snökristaller
som sakta fyller våra fotspår -
lider mot sitt slut
Du smeker leende min frostbitna kind
och sluter sedan våra ögon

Där står vi så i vinternatten
mitt på ett nöjesfält
Stjärnor och snöflingor
hyllar vårt möte
och för att det ej
ska förglömmas
etsar aftonstjärnan
fast det i
minnet av karusellmusiken




Fri vers av Blomster
Läst 563 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-12-06 11:30



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så ljuv så vacker...spröd och berörande...något stillnar inom en medan man läser...
2008-12-14

  micke marin
aaah ett sånt vackert farväl och avslut.. så ska det vara.
2008-12-08

    ej medlem längre
Tycker mycket om stämningen i den här dikten, kombinationen av nöjesfältet, vintersnön och stjärnorna.
2008-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomster
Blomster

Mina favoriter
kardat flor
Vårdikt
Vilse