Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Signatur

Lås
          steg
              steg
                  steg
                      slask
          för grunt
                      för att dyka
          tillräckligt djupt
                      för att dränka mina fötter
       det höll bara en dag
               till vänster
                      - glasskärvor
               till höger
                      - olja

varje lista jag skriver blir till ett manifest
                            om jag stannar för länge
                    kommer stora
                                    blåvalar
            bildas av bläckplumpar
                 och jag får börja om igen
          och så slutligen
                                           signatur

undertecknad bär stora block
                och små
                           små kristaller
                     i smala steg
                                                   uppåt

ljuset reflekteras i guldet
                         som glider undan

vad finns det kvar att ta på?

om man tar bort
                Sanningen
         från triangeln
                       tappar den
           formen

de gamla kalkstenarna vittrar
                                                                            bort

de enda monument vi reser idag är över siffror
                                           och för lockelse
             idag är allting
                  relativt
         ”min sanning tillhör inte dig!”
     Ha!
          med ett enda yttrande
                   kan jag krossa hela din världsbild!

vilken sanning kan vi söka om inte den Riktiga?

när ljuset från strålkastarna slocknat
          när larmet från staden tonat ut
                    när oset från fabrikerna bleknat bort
                        när världen sover med fördragna gardiner
                      är Sanningen
                       - den enda -
                    fortfarande kvar




Fri vers av Pontus Landström
Läst 482 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-12-06 18:59



Bookmark and Share


    Patrique
"Signatur" - Ett personligt avtryck av just dig Pontus...
Sanningen torde vara det vi hittar vid de stora mysteriernas slut,det som tvingar oss på knä när vi sagt det vi tänkt...tänkt det vi sagt...Vi - livets passagerare.
Vackert och personligt skrivet - Stilpoängen går till form & känsla !
2009-01-12

  lodjuret/seglare VIP
din sanning tillhör inte mig
2009-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström