Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja men hej om nån förstår den här röran så säg gärna till


apelsiner



havet som lät lite som prassligt papper
(men det såg ut som glas)
och dom där apelsinerna,
vad stod det på dom?

jag kunde inte läsa det
när mitt huvud snurrade runt (dig)
och benen sjönk ihop som
glass med den smaken jag minns att du åt.
vad tänkte du på då?

kanske drömde du för hög musik,
för varma kroppar och
blink!
blink!
blinkande ljus som bländade dina ögon
så du inte såg mig.
så vi inte såg varann.

eller så drömde du
prassligt pappersljud
som av hav eller skog
när det blåser lite.
och du vet vi skulle klarat stormen. vi skulle klarat alla stormar om vi bara hade försökt och om vi hade varit bredvid varandra och om det hade varit en storm alls.

du kanske faktiskt inte drömde.
du kanske var vaken
precis som jag
fast jag verkade mer sovande
(som ett spöke).

kanske tänkte du som jag,
som jag tänker nu.
som om vi tänker likadant
på samma sätt
nu och då och sen.

inatt drömde jag om sen.
det var lite som då
och det var ingen mardröm.
för där var du
och där var apelsinerna
och vi kunde läsa texten.




Övriga genrer av polka-gris
Läst 347 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-12-08 18:45



Bookmark and Share


  elinbelin
Du skriver så bra!
En helt underbar text,
speciellt:

"inatt drömde jag om sen.
det var lite som då
och det var ingen mardröm.
för där var du
och där var apelsinerna
och vi kunde läsa texten."
2008-12-08

    Issand. VIP
"kanske tänkte du som jag,
som jag tänker nu.
som om vi tänker likadant
på samma sätt
nu och då och sen."


tyckte väldigt mycket om den delen
finfint :)
2008-12-08
  > Nästa text
< Föregående

polka-gris
polka-gris