Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fred ur en sjuårings perspektiv



- Mamma!

- Mmm...

- Abdullah i min klass vet inte vad fred är.

- Vad är fred då?

- Jo, det är när man får leka i fred.
och när barn inte bråkar. Inte vuxna heller, för då får de inga julklappar.

Lång paus, sjuårsögonbrynen rynkas och blicken är långt borta.

- Men fred, det är när man har det bra.

- Jo, säger jag och nickar och tänker lika länge.
- Så är det, det är när man har det bra.

Kan inte säga annat, förundrad över dessa tankar.




Övriga genrer av glittertindra
Läst 256 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-12-08 21:57



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Mmm..barn är mycket klarsynta!!!!:)
2008-12-20

  Albert
ja, att få leka i fred...
det är fred!

man skulle samla såna här kloka ord från 5-6-7-åringar nånstans

förresten läste jag nånstans, att mannen är mest aggressiv i fyraårsåldern

och mannens bästa ålder är fem år

kan det stämma?

När är kvinnans bästa ålder?
2008-12-18

  Lotti
härliga är de våra barn......
2008-12-17

  -Ulla Tilemo- VIP
Barn har en ljuvlig förmåga att sätta fingret direkt på!
2008-12-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Barnen har för
det mesta kloka
tankar... Vi skulle
kanske lyssna på
dom mer...
2008-12-08

    ej medlem längre
Härliga tankar..tänk om de från de vuxna...*L*
2008-12-08

  Sanningsägaren VIP
fria i tanken
underbara barn
2008-12-08
  > Nästa text
< Föregående

glittertindra
glittertindra