Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utförsäkringskassan VI - INTENSIVT

Han fått briljant idé
Plötslig oanad kraft
elektrifierade ögonblick
likt slussars öppnade dån

Omigen är mänskomöten
livgivande närande
borta är utsugande tärande
fasthållande låsningar

Hans framfart likt X2000
Idén ger honom bränsle
Den som inbjuds till denna resa
behöver fjädrande startblock

Ävenså starka bromsar för
inväntande klarsignal
från analyserande intellekt
utrymme för frågors svar

Denna resa förutsätter
bådas starka engagemang
bådas vilja till dialog
Fria viljans tillit bildar bas

Snart är han tillbaka
i gamla mönsters frenesi
tidiga morgnar, sena kvällar
hjärnan på högvarv justerar idén

Hans samtal mer och mer
monologer
detaljerade beskrivningar
möten, utvidgning, idéspridning

Uteblivna dialogen prövas
stöter på patrull
han orkar inte mera
upplever sig oförstådd

Då han inte vill uppleva detta
Begraver han genast sin idé
Känner sig ånyo
utmattad, trött, besviken, blasé

 

 

© Gunilla N
    081209

 

 

 

 




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-11 08:02



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Man kan få plötsliga idéer - en hoppets låga tänds, men falnar lika fort, man har inte samma glöd som förr, och en sjukdom som tär håller en nere .....
2010-07-19

  genni VIP
Man blir ledsen av de sista raderna, känns som om han ger upp, men jag hoppas att jag har fel....
2008-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP