Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillägnad


FREDENS LILJOR

Fredens Liljor
växte upp med rötterna
djupt
i lerjord
stadigt bland
kapsyler, glaskross
knytnävar, blod
och kanyler

Omsorgsfullt
och skyddad
av kraftiga vänliga nävar
Vattnad av
ren äkta kärlek
till alla och allt.

Fredens Liljor
står nu stadigt
i stormen
som dansar
från strandängarna
över
den vida slätten

Jag bodde
bredvid 
såg att
Fredens Liljor
växte
och samlade
daggen 
underbart
slarvigt
och livsgivande

Medan 
en mild avundsjuk glädje
växte som ogräs
i min trädgård.

Tog farväl en sommardag
det gula tegelhuset
står kvar
Man kan ännu höra
skratten
hammarslagen i garaget
skriken
och sångerna
när kvällen är stilla.  

Nu plötsligt
ser jag dem igen
på en annan plats i livet
de står lysande
med
vackert solkiga
kronblad
och så levande
något kan bli.

TACK.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 483 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-12 09:10



Bookmark and Share


  berxper
Oj, så bra!!!
Det vilar något vackert över "FREDENS LILJOR", vattnad med kärlek. Det formar det mesta! Men livsvilkoren verkar inte ha varit de bästa:
"kapsyler, glaskross
knytnävar, blod
och kapsyler"
Bokmärker
2008-12-14

  MeAmmie VIP
Du gav mig en rysning! Tårar i ögonen! Glädje i bröstet! Att det finns och fanns sådana likt dig förstod jag inte då men nu ler jag med mina Lena Liljors tacksamhet! You make my day! /Ammie
2008-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth