Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi kommer att tycka om varandra



Vi kommer att tycka om varandra
lika mycket som jag tycker om
att doppa pepparkakor i mjölk
Du kommer att ta hand om mig
även om jag aktivt avvisar alla dina manliga sätt
att hålla, och bära och hålla och pussa
på mina känslomässiga nerver
Det kommer att kännas lika rätt ibland
som när ett par nytvättade jeans
sitter riktigt fast och smiter om
så att man slipper oroa sig för
hur det ser ut bakifrån

Vi kommer att tycka om varandra
på samma sätt som måsarna älskar
att jaga brödsmular på parkbänkarna
Jag kommer att hata när du inte svarar på telefonen
och jag kommer att ligga där och trycka sönder
ditt nummer på knappsatsen
I våra rum kommer minnen alltid stå kvar
puss och kram och en trasig sängfjäder
som vi kan skratta åt på nätterna
när sömnlöshet inte längre är en plåga
utan verklighetens våta drömmar

Vi kommer att tycka om varandra
och det kommer bli svårt mellan varven
där alterego och 40- timmarsvecka
ska smetas ihop med kindpussar
hej och hejdå, ha det bra
fast det kommer inte alltid vara bra
det kommer vara piss och skit
och måla fan på väggen, kasta
glasänglar i golvet
och du kommer att fråga vad det är för fel på mig
medan jag istället undrar
varför du inte kom hem igår?

Vi kommer att tycka om varandra
och åka snålskjuts på kärlek
vi kommer måla rock n' roll
och rosenblad på våra tapeter
Svälja svartsjuka med brännande
hett morgonkaffe,
slunga desperation och kärlek
genom viskningar och vrål
men vi kommer stå kvar
trogna som gamla hundar
placerade vid lyktstolpar i spöregn
Vi kommer gå hem i slask och solsken
dansa oss galna i varandras armar

Vi kommer att älska varandra,
och priset vi betalar är en innerlig tvåsamhet,
för att dela allt med kärlek
i de mörkaste vinterkvällarna
och de ljusaste juninätterna,
så kommer vi att älska varandra





Fri vers av Fagra
Läst 300 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-12 22:32



Bookmark and Share


  Gawain
Gammal kärlek rostar aldrig. Inte ens om den dränks i floder av saltvatten, gång efter annan.

Kärleken, är människans bästa vän. Alltid, bara den är sann. Och snyggt var det skrivet, med känsla av riktig verklighet hela vägen utan att bli svår. Bravo, mycket bra!
2008-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Fagra
Fagra