istället erbjöds ett liv

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

istället erbjöds ett liv




Tidsrymd (besked)

 

vi inväntar det sista

det näst intill tysta

 

leendet har kallnat

betraktar ord

          som ekar mot våra sinnen

 

ser hans ställföreträdande jag

göra allt därute som han borde

          för att bereda andrum

          i väntan på besked

 

där avvaktar tanken

jämrar sig mot gråthöljda ridåer

hulkar tröstlöst mot handryggen

sträcker sig bort

 

att våga släppa taget om tanken

är att vinna ett liv,

tills man vet

 

och tiden rann inte längre

          över bägarens kant

i stunder då allt hade

          samma prioritet

 

 

© Birgitta Wäppling, 1 december 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 935 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-12-13 11:20



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Underbart vacker och suverän beskrivning av känslan i att vänta besked.
2008-12-16

    BabsanS
I väntan på besked kan tanken få tillåta livet att levas trots allt. Men eftertanken är stor och kanske lär man sig prioritera just i sådana stunder när livet stannar till. Närvaron i livet blir nästan så tydlig att den går att ta på.

Bokmärke.
2008-12-14

    CamillaN
Oerhört skickligt diktat. Sitter här helt betagen av de bilder som du målar med mästerlighet.

Bokmärker.
2008-12-14

    -Lennart Nilsson-
Ytterligare ett mästerligt poem, som fångar läsarens blick och stannar tiden. Vackert i väntan på diktjagets och dess omgivnings besked.

Applåder och visslingar!
2008-12-14

    snöö
Så berörandet skrivet, som läsare rycks man med, känner känslan, den svåra. Mycket bra.
2008-12-14

    papillon
Tät, konsekvent text med vackra, osökta allitterationer och assonanser och dessutom rader av stor skönhet - här njuter man av läsningen!
Klappetiklapp!!
2008-12-14

    Diktarminna
Insiktsfullt med stor livsvisdom.
Läser och njuter.

*Bokmärker*
2008-12-14

    LisaL
Härligt sveper denna dikt läsaren med sig.

"ser hans ställföreträdande jag

göra allt därute som han borde

för att bereda andrum

i väntan på besked"

Mycket välskrivet och skickligt.
2008-12-14

  halmstrå
Som en frusen droppe liv
vackert
2008-12-13

  Eva Langrath VIP
Ord som fångar och griper. Naket och smärtsamt.

Eva
2008-12-13

  Elaine.S VIP
De här orden grep tag i mig , riktigt ordentligt..
2008-12-13
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP