Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I natt la sig isen

 

 

 

isen la sig i natt

frosten bet till

 

och jag vaknar ensam

i all kyla och din sida tom


vad har du gjort

med vår värme

allt är kyla

och i  frost


du sa du ville ha

min värme

att du frös

värm mig


och i natt la sig isen

över allt de vi hade

och tysnaden

la sig över vår kärlek


tomt        tomt

i skåp och på hyllor

din väska är packad

och borta

 

du gick med värme

och frosten drog in

i morgon vandrar jag ensam

över is och skare

 

i natt la sig isen

 

 




Fri vers av Gryft
Läst 293 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-12-13 22:45



Bookmark and Share


  BitterSweet
Dikten är fin, jag läste flera av dina dikter nu i kväll. Ville kommentera denna.

Du pendlar mellan dåtid och nutid på ett sätt som jag känner är lite störande:

isen la sig i natt........ dåtid
frosten bet till........... dåtid

och jag vaknar ensam.. nutid
i all kyla och din sida tom........nutid

Varför inte:

Isan la sig i natt
frosten bet till

jag vaknade ensam
i all kyla, din sida var tom.

resten av dikten är skriven i dåtid... på så sätt känns en ändring lik den jag föreslog vettig. Eller vad tycker du?

Sen finns det ett liiiitet litet stavfel: tysnaden, skall vara "tystnaden".

Dikten andas just denna förlamande stillhet som är i stormens öga, efter att någon älskad lämnat oss... egentligen är det kaos i vårt liv, men vi är paralyserade av saknad och sorg.

Fint!
2009-10-07

  Elaine.S VIP
Du får verkligen fram kylan och tyngden...
2008-12-14

  Blåbäret
väldigt äkta skrivet om kylan som infinner sig...blir kall om fötterna när jag går genom dina rader här...
2008-12-13

  Trädflickan
Jag ryser också. Känner kylan, tomheten och saknaden.
2008-12-13

  Svartsilver
Jättevackert skrivet, jag ryser faktiskt när jag läser denna!!
2008-12-13

  Sladjana Zubcevic
Smärtsamt vackert.
2008-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Gryft
Gryft