Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad jag vill?

Jag slickar inte på gallret
                           när jag har nyckeln i
           vänster bröstficka

Nej tack!
         jag vill inte ha någon
                        enkelbiljett express
    jag vill inte vakna upp förvirrad och inte veta var jag är

Vad jag vill?
        jag vill inte riva upp golv
                  och finna mig i hörnet
       omringad av avgrunder

mina drömmar är byggda av mer än masonit

hellre är jag en pojke i en mans skor

jag vill lägga pussel
           och läsa mellan raderna
               och inte bara bläddra
           och aldrig byta sida
               och höra någon säga:
                           ”Det här du Pontus, det här är…”




Fri vers av Pontus Landström
Läst 444 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-12-14 00:23



Bookmark and Share


  vera gade VIP
det här gillade jag - bland annat: intressant aspekt i ROT-avdragets tider.Skämt åtsido- det är klart det måste rivas- men det är ju bra att ha en vettig utblick över företaget - säger jag som gammal "byggare".
jag vill inte riva upp golv
och finna mig i hörnet
omringad av avgrunder
2008-12-20

    Patrique
Du är en enastående plats att återkomma till...för läsning av mästerliga,sköna ord...
Håll fast vid ditt självständiga skrivande,ditt vackra tänkande...lägg aldrig pennan åt sidan...Det vore en
stor förlust för alla läsare här...nu...och i en framtid...
2008-12-19

    Issand. VIP
åh, underbar text :)
2008-12-18

  Lyckohäxan Enediel
Åh människa hur finner du orden som passar så bra i varann och ger hela texten ett eget liv?!

Stor applåd och min beundran för ditt skapande!
2008-12-17

  ia VIP
en ny lysande poet har tänt sin stjärna!

gillar formen, frågorna...
det flöde som gör att man bara vill läsa mer.

helt kanon!
2008-12-17

  Anders Nordlander VIP
Väldigt bra skrivet!!!
2008-12-15

    sunnanvind
Att vilja leva livet..inte på annat sätt än ens eget ... Känns så bra att läsa och se in i funderingarna du delger... Gillar tankarna o bilderna du förmedlar! /Sunnanvind
2008-12-15

  maryann
17 år är svårt att tro....oj oj du kommer att gå långt i ditt skrivande WOW!!!!!!!!!
2008-12-14

  am
Kan inte säga att jag förstår allt, men jag gillar den.
2008-12-14

  Blåbäret
låter fantastiskt...pussel är inte fel att lägga
2008-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström