Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Budskap

Julen står inför dörren
Julshower, galor likaså
Vi skall ge
Det är ju jul

 Gala för svenska hjältar
Avlöser gala för utsatta flickor
Det är för galet
Allt som gått fel

 Det är nu till jul
Vi skall lösgöra
Strama plånboken
Givandet väntar nya rekord

 I mitt sinne mår jag illa
Hur är det resten av året
För i Sverige utsatta barn
De som lever i misär,
De som är hemlösa
De handikappade
Vars lilla bidrag skall bli ännu mindre
De arbetslösa vars bidrag helt försvinner
De sjuka som plöstligt anses friska,
Sparkas ut i arbetslöshetens värld
Då ingen arbetsgivare vill ta i dem med tång
De tillhör ”fel” försäkringssystem

 I mitt sinne mår jag illa
Då jag inget har att bidra med
Utom att finnas till för min familj
Med dotter /syster utan arbete
Då hon står utanför systemet
Med sitt funktionshinder
Med son / bror vars vikariat går ut
Och inget arbete finns inom synhåll
Jag måste se till
Att sköta om mig så jag orkar arbeta
Med min funktionshindrade brukare
Orkar finnas där för min familj

 I mitt sinne mår jag illa
Över politikers svepande åsikter
Över finansvärldens hårdnande klimat
Över döva lyhördheten för människors villkor
Över karusellen med julhandeln
Över rapporter om sprithandel
Över glömskan runt de som sörjer
Saknad anhörig nu till jul
Över rapporter om alla ensamföräldrar, vars ekonomi
Driver dem i förtvivlan till hjälporganisationernas frivilligbidrag
Över att vi glömt bort
Julens budskap om frid, fred, försoning, gemenskap

 Ja, jag önskar ALLA en
GOD JUL
Med kärlek, värme och gemenskap

 Ja, jag önskar ALLA ett
GOTT NYTT ÅR
Med hopp om
Arbete, tillfrisknande, medmänsklighet

 

 

© Gunilla N
081214

 

 




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-14 20:38



Bookmark and Share


    Maria Malm
Tack detsamma!
Jo, man måste sköta om sig så man orkar finnas till för de som behöver en.
2008-12-17

  friheten
Tack detsamma! Jul är underbar!
2008-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP