Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förtroligt utvalda ord som sammansatts till en mening vilken bär en inre tanke.


Fångad tystnad

Stjärnorna syns
bäst på natten
staten lever
mest på skatten

självklara saker
är en del
men någonstans
blir det fel

på en plats
förenas ett folk
där man talar
utan en tolk

raka är rör
som framåt går
klockan i kyrkan
är den som slår

samlade styrkor
med enad kraft
är något i Skåne
vi en gång haft

Splittrade själar
med kluven tunga
fick vår nation
till att börja gunga

Oron den spred sig
till vuxna o barn
snart var vi fångna
i tysthetens garn




Fri vers av B Brom
Läst 215 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-16 21:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

B Brom