Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hehehe :)


Jag Kyrkan och Prästen

 

Portarna stod öppna till kyrkan

heligheten eller

härligheten väntade

Förväntasfulla julivriga barn

fyllde främre raderna

med glittrande ögon

skrattade de sina läppar mot varann

 

Så kom

som en skänk från ovan (?)

prästen glidandes fram i kyrkan

hans utstrålning nådde mina ögon

varje rörelse registrerades inom mig

Mina tankar sprang ivrigt

fram och tillbaka..upp och ner

över prästens ovetande kropp

Han började tala om julens budskap

kärlek och värme mellan människor

Jag nickade, log och tänkte på annat

 

Det var en fin julavslutning

i taket hängde

skratt

högljudda applåder

julsånger

allas förväntningar

I mittgången sågs min syndiga tanke

sakta smyga ut och gömma sig bakom hörnet

osedd orädd

inte det minsta änglalik...

 

 

 

 




Övriga genrer av Lyckohäxan Enediel
Läst 379 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-12-18 19:14



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Ha, ha! Vad man känner igen sig i dina ord! Väldigt välkomponerat dessutom.Fredens Lena Liljor/Ammie
2008-12-26

    Noomi
hihi,, underbar..

(och jag tänker inte berätta
vad jag gjorde i min ungdom på en
kyrktrapp)
2008-12-21

  Lejonhjärtas poesi
Här får du med hela härligheten, gott tänkt;)
2008-12-20

    Damir
hahaha vilken underbar text. Detta är du i ett nötskal.
2008-12-19

    Herr Ångest
He he... så typiskt dig! ;)
2008-12-18

  micke marin
Hmmm, jag undrar jag, om inte prästens tanke passade på att smyga sig ut och gömma sig i din tanke ett tag där bakom hörnet.. mitt bland allt stoj, glädje, glamm och tjohoo i kyrkan! Härlig stämning du förmedlar! :)
2008-12-18

  Mygg
Ha,ha!!! Så tråkigt om de slutar med julavslutningar i kyrkan, då skulle ju vi gå miste om en sådan här syndigt uppfriskande text :))
2008-12-18

  LassO
"tänk att de bara finns såna som tänker såna tankar!" ;=)
2008-12-18

  KristinaE
härligt skriver du - fyndig text igen!
2008-12-18

  Bjarne Nordbö
Hehe, men tänk om det finns en som ser allt. Ja då ler det med.
2008-12-18

  ~Leonardo~
Jo..sent skola syndarne vakne haha...;)
2008-12-18

  Svartsilver
haha så kan det gå;)
2008-12-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja ord liksom tankar
kan spridas likt ringar
på vattnet varför inte då
på kyrkgången, den ja den
önsketankegången...
2008-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du