Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sträcker ut min hand

hänrycks av utsikt över milsvida gröna skogar
från urtida grottor och höjder där solen skymtar och värmer världen
elda häll med väl torkad ved
skapa rännilar av frostkristaller
koka det osmältbara till närande smaker och tillaga
dela bröd och fisk i njutningstystnad tillsammans
vandra mättade i skymningsskog
där ett snösjok faller
ett djur löper ilande förbi på snabba tassar
förundras av snöflingors ljud mot huvudbeklädnad
gemensamhetsblickar av värme växlas
slingrande spår i snö synes
sida vid sida som när två kan
dela det vackra i snöns tysta livgivande lugn över skog av tall och gran
klänning i linne, mantel i ylle ackompanjerar glädje i steg
sätt fotblad mot fötter
skapa tyngdlöshet i böljande kjolars frasande sidenvåder
landa på bädd av ris och fällar
låt stjärnorna vara ledsagare
och kärleken styrka och skydda
så länge du håller min hand
och jag håller i din
försjunkna i varandra
mot en ny gryning




Fri vers av glittertindra
Läst 270 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-12-19 14:07



Bookmark and Share


  karenina VIP
mjuk och nära, väldigt fin naturromantik.
2008-12-20

    tramp
härlig tvåsamhets poesi i vinterskrud !
2008-12-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så vackra ord
som om Linné
skulle sagt dom.
Han älskade norra
Sverige, naturen där,
han gjorde sig en bädd
av renlav, hade två att ligga
på en över sig, som täcke!
Det kändes, som jag med
Dig gick i hans steg...
Glittertindra underbart
berättat! Detta bokmärks!
**********************
2008-12-19
  > Nästa text
< Föregående

glittertindra
glittertindra