Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt skriven av Karl Vennerberg (f. 1910)


God jul på er alla präntande strävsamma poeter, på poeter.se..

Poesin är inget smycke

Poesin är inget smycke, den är som kärleken,

den måste utplånas för att finnas.

Den måste bli galen. Den är en spindelhanne

som låter sig slukas av honan i extasens ögonblick.

 

Rädda den inte. Tro inte den har något att säga.

Under ögonfransarna vars skönhet du vill dö för

är ögonhålorna tomma som en plundrad grav.

Landskapen rinner in över våra händer, och guden

som var deras minne och solen i de gröna bladen

är bara en hunger som tömmer hela skapelsens kön.




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 308 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-12-20 02:30



Bookmark and Share


  Nina Ahlzén
wow-han kunde skriva han! kram på dig för att du satte ut den här.
2008-12-22

    Bodil Sandberg
Gooooooooooooood Juuuuuuuuuuuuuuuuul även så du kära poetissa!!!!
2008-12-21

  Ilona _L
Under ögonfransarna vars skönhet du vill dö för
är ögonhålorna tomma som en plundrad grav.
****
Jo, jag tackar jag!
Stark text och en av alla saniningar...
Önskar dig också en riktigt God Jul!
Kram
2008-12-20

  friheten
Tack detsamma!
2008-12-20

  Larz Gustafsson VIP
Kärleken måste man ge för att den skall leva vidare.
Den är paradoxal så till vida att det enda sättet man kan behålla den på är att ge bort den.
2008-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren