Terra firma

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Terra firma




Oändlighet (droppe)

 

Just då faller hela himlen

flödande i vintervåta tårar

mellan rymden

och våra dränkta ansikten

 

vid öppna vatten av svallande toner

som pantsätter sin rösträtt när stämmorna ljuder

 

där bryter vi jordens mark

äventyrligt

i ett konsekvent gytter av händelseförlopp

utan hänsyn till outsagda halvkväden

 

sveper den oändliga mängden

mot de församlades häpna anleten

mot det utmärkta

        hos dröjande vålnader

drar spörsmålen i sträck mot gestaltningen

        av svarta konturer

naglar dem mot deras utandning

        med nyväckta sanningar

ser vattenpärlorna stänka

 

anar

 

att åtskilliga genmälen

             ligger i sin linda

             formas innan frågorna röjer dem

 

ger repliker till känna

som för samtalet längre

             än påföljdens understa skikt

djupare än flodvågors faktiska virvlar

vidare

mot störtsjöars ursprungliga medelpunkt

            

             inväntar

 

 

© Birgitta Wäppling, 20 december 2008

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1063 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-12-20 11:58



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vattenfallsord som strömmar fram gestaltar en vila mitt i.

Eva
2008-12-27

    -Lennart Nilsson-
Ett riktigt mästerverk i diktform.
Bokmärker och kommer tillbaka med en mer utförlig kommentar!
2008-12-26

    CamillaN
Tjusigt! Vatten, himmel och jord, samsas i en vackert skriven dikt.

Bokmärker.
2008-12-25

    BabsanS
Här ger du prov på en dikt som lyfter läsaren högre och högre, på ett läsäventyr som heter duga.
Oerhört fin i både innehåll, form, språk och känsla.

Bokmärker.

Applåderar!
2008-12-25

    LisaL
Härlig ordrikedom på temat vatten, hav som droppe, men även jord ("bryter vi jordens mark", "terra firma").

Tänkvärd dikt, mer än väl värd fem guldstjärnor av en möjlig...!
:)
2008-12-24

    Diktarminna
En text som berör och tar mig med på ett riktigt läsäventyr...!
Tack för läsupplevelsen!

Bokmärker.
2008-12-24

    Halfdan
UNDERBART FLÖDANDE TEMPO OCH MÅNGA FINA PASSAGER DÄR KÄNSLAN VÄXER SIG STARKARE OCH INNEBÖRDEN STEGRAS. DETTA ÄR SANN POESI.

DU SÄTTER ORD PÅ HÄNDELSEFÖRLOPP, DELGER SPÄNNING OCH VÄCKER NYFIKENHET. TOLKNINGEN LÄMNAS PRECIS SÅ DÄR LAGOM MYCKET TILL LÄSAREN, SÅ ATT MAN VILL LÄSA GÅNG PÅ GÅNG...!

BOKMÄRKE.
2008-12-21

  Sladjana Zubcevic
"Just då faller hela himlen

flödande i vintervåta tårar

mellan rymden

och våra dränkta ansikten"
Underbart skrivet!
2008-12-20

    sunnanvind
Snyggt!
2008-12-20

  halmstrå
nästan lite mycket
som om du försöker fånga hela stora oceaner
utan att lyckas såklart
såna kan man inte fånga - men det är väl det du vill förmedla också.
Som vanligt har du ett skönt ordförråd att ösa ur!
2008-12-20

  Just Emotions
kanonbra skrivet!!
2008-12-20
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP