Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Schack fungerar också. Det rubricerade som sport förr i tiden. Tänk att få ligga i hängmattan en het sommardag medan svag vind brisar nästippen och gå genom gamla partier. E7-E5, Springare C6. Löpare B4. Det är sport och poesi det!


Spriten räddade mig från idrotten




Hur kul är det att vara 47
och ha blomkålsöron efter brottningen
fan, det finns inget hår att täcka över ju

eller nästan dö efter en förkylning
bara för att man sprungit maraton
i tjugo år och inte har ett enda gram extra fett

eller springa omkring på kryckor titt
som tätt efter livsfarliga korpmatcher
bara för att man var en halvtafflig
vänsterback i division fem på åttitalet

Simning är väl i princip samma som självmord
150% av alla drunkningssolyckor
är medelålders fd elitidrottare som simmat
utanför inhägnaden på sommarbadet

Grannen som fick hjärtattack när han
klippte gräsmattan var han inte bandyspelare
från Hälsingland när det begav sig?
sa jag det, vi bor i radhus i innerstan

Och mitt ex skulle börja nytt liv sa hon
knatade runt mitt i sommaren utan skidor
det såg för taskigt ut och tror ni inte
hon månaden efter kom in i klimakteriet?
Hon var i alla fall på jävligt dåligt humör

Nej det enda som fungerar är total vila

Jobba gärna som ett svin
Festa hårt
och sedan vila


må bra




varför lida och svettas?





Det är ju helt sjukt







Slut




Övriga genrer av Al Lanzon
Läst 438 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-12-22 23:16



Bookmark and Share


  Blåbäret
underbart...humor bjuds här som får mig att må gott av läsningen...me like
2008-12-27

  Eva Langrath VIP
Dagens skratt. På pricken fångar du överdrifterna och jagandet efter vad?

Eva
2008-12-23

  Sladjana Zubcevic
Bra skrivet!
2008-12-23

    papillon
Jag har faktiskt ådragit mig en idrottsskada i höger axel efter att flitigt (men egentligen med ringa framgång) spelat ett oändligt antal blixtpartier i schack på Ateneum, studentkårens kafe och möteslokal i Lund på början av 60-talet - det ni! Idrottsinvalid vid schackbordet!!!
Korrespondensschack är väl det säkraste men det är ju den där risken att fastna med skägget i brevlådan...........
2008-12-22

  Måna N. Berger
Spriten har räddat många från den fördärvliga idrotten. Skål för det!
2008-12-22

  Mats Henricson
Haha, en del sanning finns i detta, men regelbunden och FÖRSIKTIG motion, anpassad efter var och ens förutsättningar, är, FAKTISKT, OK...., är 59 och ett halvt, spelar ÄNNU innebandy, spelat i snart 30 år, skadad TVÅ gånger under denna tid.....
2008-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Al Lanzon