" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 




Julaftonsnatt (rodnar)

 

Nu väntar timmar på att natt ska komma

förvandla bidan till en älskvärd tid

men julen skymtar fram likt en hybrid

förändras till en helg att förekomma

 

ty trötta ögon söker blott sin vila

i trots mot parkens bistra vinterkyla

förundran väcks när snön försöker skyla

funderingar som blossar så febrila

 

vad är ett liv en jul som låter bli

att sluta hemlösheten i sin famn

som hädar hellre än att bry sig om

 

som underlåter mänskan dess logi

när ljusspel tränger bortom längtan, hitom,

döps dramats skuggpel om i midnatts namn

 

©  Birgitta Wäppling 23 december, 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1340 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-12-23 09:50



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Ord som berör, innerlighet och omtanke finns i din text.
Eva
2008-12-27

    -Lennart Nilsson-
Skickligt skriven sonett på ett samhälleligt viktigt tema.
Rim och rytm är i en klass för sig; superbt!
Lekande lätt formar du ord till dikt även i denna bundna form.

Ett självklart bokmärke blir det, så hittar jag hit igen.
2008-12-26

    CamillaN
Fantastiskt fint skaldad på sirligt klassisk sonettform.
Applåder och visslingar, och ett självklart bokmärke!
2008-12-25

  Vilsen Annette-hittar vägen
Enormt stark text.
Får tankar att virvla.
2008-12-25

    LisaL
Finstämt och tankeväckande, på skir sonettform.
Applåderar länge och väl, bokmärker.
2008-12-24

    Diktarminna
Tänkvärt och vackert rimmat i en skön rytm och på ett tema som får mig att stanna upp.
Bokmärker och applåderar.
2008-12-24

  halmstrå
Hemlösheten är en förbannelse...
inte så lätt att bryta - och julen är nog en tid då det finns fler ställen att få vila än alla de andra nätterna som inte har någon skuldbringande rubrik.
Gillar den här nästansonetten - men saknar rimform i sista strofen - antar att du tänkt något.
2008-12-23

    Maria Malm
Verkligen tänkvärt och rader som är viktiga att ta till sig.
2008-12-23

  Sladjana Zubcevic
Underbart skrivet!
2008-12-23

  Carola Zettergren
SUPERBT!!!!!Många applåder!!!
2008-12-23

  Erik L
Jag kan inte annat än imponeras av hur väl du skaldar. Här använder du samma bildspråk som i dina orimmade verser och lyckas här i en rimmad form. Synnerligen skickligt och visar också på din bredd. Applåd!
2008-12-23
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP