Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en…


Pepparkaksgubbe


Tänk att du låter mig smaka
din sötma så kryddig och mustig
Ja, bara du min drömska kaka
gör mig så sanslöst vällustig

Din smak passar mig i ett nötskal
och smulorna får inte förkastas
Vet att brännheta ugnar ger kval
men till jul måste du antastas

Kan bara inte låta bli dig
din dragning är alltför stor
Blir som en undfallen lakej
du betyder mer än du tror

Åh, du ljuva bruna nejlika
med smak av sirap och ingefära
Vi äro olika men ändock slika
du får förära när jag får förtära

God jul älskade högtidsvän
nästa år ses vi återigen…







Fri vers av Carola Jeryd
Läst 722 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-24 14:06



Bookmark and Share


  Svante
God Jul själv pepparkaksgumma :)
Nu blev man ju hungrig av att läsa denna text.
2008-12-24

    Jan Cederlöf
En lite ovanlig dikt med många kryddiga inslag.Känner mig förärad och uppmärksammad när jag läser denna lilla drömska dikt.
2008-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för