Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Passionsfrukt (återstod)

 

och våra pulsar har börjat att slå igen

de tvekade stundtals på behörigt avstånd

i respekt

            för att vårt blod var sysselsatt med annat

 

det kallas betagenhet

detta tillstånd när andetagen inte längre blir till

            av sig själva

 

 

nu ger dyrkan vika för passionen

vi följer i varandras spår

            med hela vår frihetsgrad

 

det är ett glödande begär och ett häftigt patos

 

jag tror vi aldrig insåg förrän senare

            att vi var av samma virke

            i strävan mot gemensamma mål

vi fokuserade våra föresatser

anrikade avsikter och förtätade vår lust

 

ändå kunde vi trampa vatten

            på vägen dit

 

jag tror att vi aldrig begrep

hur timmarna i väntan på att pulsar åter skulle slå

sublimerade

            till fasta vattensprång

            till frostnupen värma

innanför våra skal

 

när hettan återvänt

är det lätt att glömma

            att allting en dag 

            åter jord ska varda

men att något av det vi åstadkom

kanske lever kvar

 

i våra barn och i våra vänner

i deras minnen

i havet av minnen som vågar

            finnas kvar

 

 

© Birgitta Wäppling, 26 december 2008

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 630 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-12-26 10:37



Bookmark and Share


    Maria Malm
Underbar läsning..vår tid är nu, inte sen..men kanske lever något av oss kvar i någons minne..
2008-12-30

  aol
så insiktsfullt vackert
2008-12-27

  Mikael Lövkvist
Insiktsfullt, språkligt sofistikerat, och ändå mänskligt jordnära flytande skrivet. Spännande läsning!
2008-12-27

    -Lennart Nilsson-
Ett riktigt mästerverk, som jag gärna läser flera gånger i följd.
Stark känsla och fin innebörd. Form och språk lyfter dikten till skyarna, och jag låter mig dras med när jag läser.

Applåder.
Bokmärke.
Visslingar!
2008-12-26

  Ulf Lagerholm
detta lilla vackra snitt väljer jag att fokusera på;


"det kallas betagenhet

detta tillstånd när andetagen inte längre blir till

av sig själva"


hattlyft anbefalles!
2008-12-26

  Carola Zettergren
Makalöst vackert!!!...livet och kärleken..
2008-12-26

  devilsangel
Fantastiskt vackert om passionen, åtrån och kärleken...
2008-12-26
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP