Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2008

Ett år närmar sig sitt slut
Mycket har hänt
Resumé
Finna vad
Som varit bra
Vad som varit lärorikt
Vad som är värt att bevara

 Människor går ur tiden
Efterlämnar tomrum
Förlorade möjligheter
Men också fina minnen
Människor inträder i tiden
Stora förhoppningar uppfylles
Men kan också komma på skam

 Vi vet så lite
Vi kan så lite
Vi förmår så lite
Men det lilla vi kan, vet, fömår
Kan komma att bli av stor betydelse
För dem vi möter
För dem i vår närhet

 Att se slocknat ljus tändas
I en människas ögon
Är stort
Att se en utsträckt hand
Tas emot med glädje
Är stort
Liksom att ge av sig själv

 Jag ger
Alltså lever jag
Känna att jag lever
Känna glädje och tacksamhet
Komma ihåg att stilla sig
För att än mer
Ge av sig själv

 Blir min önskan
In i det nya året
2009
Med tillförsikt och tro
På att jag bättre blir
Att andra se
Likaså mig

© Gunilla N
     081228




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-28 23:34



Bookmark and Share


    Maria Malm
God fortsättning på det nya året, fina önskningar, hoppas de går i uppfyllelse något.
2009-01-01

  Rolando Furioso
Väl formulerad visdom.
Det enda vi med kan behålla själva är det vi delar med oss av till andra i kärleksfull samverkan.
2008-12-29

  friheten
Ja, snart är ett år förbi och livet förtsätter
2008-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP