Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STÅ FRI

Kan det vara så
Att jag har svårt förstå
Det jag upplever som mani
Som företagare lever man i

 Idéerna sprudlar på
Det är ingen hejd då
Samtal mitt i natten sker
Kroppen om sömn bönar och ber

 Uppe i arla stund
Ingen mera blund
Måste fixa saken
Hjärnan klarvaken

 Envis, ger sig ej
Accepterar inte nej
Utbrottet ligger på lut
Då svadan tystas för slut

 Intellektet jobbar frenetiskt
Idéernas kraft tros magnetiskt
Dra till sig support och stöd
Orsakar intressets utslocknande död

 Förnuftsargument tas ej emot
Vändes till skuld riktas mot
Den som mot frenesin invänder
Och därmed utbrottets gnista tänder

 Välartikulerad vältalighet övertygar
Osakliga sakskäl argumenten utdrygar
Magkänslan vrålar, skriker det stämmer ej
Vill ej vara med, vill vara i fred, lämna mig

 Telefonen slutar ej ringa
Den mitt i natten ur sängen tvinga
Väcker i arla morgonstund
Liksom i sena nattens rund

 Han inte ett ögonblick tvekar
Med ojusta medel bevekar
Behöver hjälp på olika sätt
Bortser från gängse lag och rätt

 Han ringer runt till barnen
Snärjer på så sätt garnen
För att mig på andra tankar få
Att jag i hans företag skall ingå

 Det är ingen hejd på hans täta flöde
Ännu fler idéer hans hjärna göder
Senaste frågan på vilken han ville ha svar
Vilken hans sämsta egenskap var

 Försent insåg jag vad han egentligen gjorde
När han denna intrikata fråga sporde
När jag svaret honom blåögt gav
I hans hjärna kraft likt vårens sav

 Att nya saklika argument frambringa
Bemöta kravet läkare kunna påtvinga
Låta sig behandlas för att friskna till
Detta han inte vill, då han griskna till

 Bilden av Don Quixote tydligt framstår
Likhet i kamp och rättvisepatås framgår
Utan sans, balans och förståndets förnuft
För närmaste omgivningen är det tufft

 Att från hans frenesi kunna sig värja
Att kunna sig fri från honom besvärja
Att inse jag inte skall låta mig dras med
I denna hans maniska värld för mig så sned

 

 

 

© Gunilla N
     081228

 




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-29 17:57



Bookmark and Share


    Maria Malm
Svårt detta med att sätta gränser för det egna, enda sättet att stå fri.
2009-01-01

  Rolando Furioso
Allt är precis som det ska. Hur skulle det annars kunna vara? Det är bara vi som vägrar att inse det. Det är inte lätt att sätta gränser. En hjälp kan vara att se till sin egen del i det hela och inte ta på sig andras.
Gott Slutkram till dig.
2008-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP