Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TUSCH PÅ TROTTOARER

tusch nöts bort från trottoarer

dessa snabba, svarta skor

som passerar alla barer

där de andra männen bor

skammen går på torra land nu

lysten doftar från din hand

stadens gator står i brand nu

som ett farligt sagoland

när det gäller, om det smäller

är du kluven, gamle vän

det du trott var bagateller

gör dig rädd och tvehågsen

text som skrevs på trottoaren

suddas bort av tidens gång

men i hjärtat dröjer kvar en

outplånlig liten sång

sångens toner är så spröda

ytterst få hör sångens ljud

den är instängd, får ej flöda

men är avlyssnad av Gud

den som blickar upp till Fadern

ska ej rodna utav skam

inga syndaeskapader

väger tyngre än Guds Lamm

det du uppriktigt bekänner

ska raderas momentant

alla sanna Jesu vänner

kan få ha det likadant

det går snabbare än tuschet

som nöts bort från trottoarn

outtömliga resurser

finns i blodet för Guds barn

LARZ GUSTAFSSON  29/12 2008




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-29 18:27



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Det finns, ska det vara så klart.
2008-12-30

  Bjarne Nordbö
Detinns en självklarhet i dina rader.
2008-12-30

  mare VIP
Bra skrivna rader.........
2008-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP