Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckohäxans nyårstal

 

Detta är en natt som många ser fram emot.

Lika många bävar för den.

En del kommer ångra sig resten av året.

 

Allt för många runda fötter kommer vingla fram

Tidningen varnar föräldrar att släppa ut sina barn 

Raketförare missar när de siktar mot himlen

En hel del kommer att:

mata grävlingen,  

köra gustavsbergslinjen

prata med Ulrik 

eller spy som det egentligen heter

Massor av djur och barn, även vuxna

kommer vara vettskrämda av raketer

Det kommer spillas många tårar

och hårda nävar träffar sitt offer

Några väljer att ta bilen hem efter groggar

en del av dessa kör sin sista resa

 

Trots allt elände som kommer ske i natt

så är det min innerliga önskan

att ni alla poeter och vänner av olika slag 

ska vara rädda om er

och ta tillvara på 2009 års första dag

med ett leende och gott samvete! 

 




Övriga genrer av Lyckohäxan Enediel
Läst 386 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-12-31 17:31



Bookmark and Share


  tom boreland
suttit och halvslöat
det har smällt
bortanför bergen
nu tyst
så jag går ut
med hundarna
2009-01-01

  micke marin
Rent som snö kommer mitt samvete att vara årets första dag :) Då har jag inte hunnit gjort något bus! så bra! Hmm fast det förstås.. året börjar ju vid midnatt..
Ett varmt leende till dig hur som helst för årets alla härliga texter du skrivit och med hopp om flera år 2009! Gott Nytt År Lyckohäxan!
2008-12-31

  Spider
mmm ja samvete går det att äta?
spriten ramlar in och brudar blir bara vackrare..
kan inte se något fel i det....

hej hopp å gott nytt på dig med ;)
2008-12-31

  Ewa-Britt Nilson VIP
Där satt den årets
nyårsbudvers! Efter
detta går det inte alls
att komma hem och dra
en vals, att man inget visste
inte hade en aning om nått...
Nu nu är alla den bästa upp-
maningen har fått!
GOTT NYTT ÅR
till Dig bästa
skrivande tej!
2008-12-31

  Lejonhjärtas poesi
Innerlig omtanke i dessa rader av en förtrollande lyckohäxa, Gott Nytt År!
2008-12-31

  Johan Bergstjärna VIP
Tackdetsamma & många pussar!!
2008-12-31

    JJ VIP
Du bär samma vemodskänsla och hatkärlek över jul nyår och andra högtider som jag verkar det som... Det gör liksom ont att veta redan innan att saker och ting rent statisktiskt kommer gå illa ikväll... Själv avser jag va nykter ikväll... Mvh. JJ.
2008-12-31

  Larz Gustafsson VIP
För mig är den bara skit.
Det kommer även morgondagen att bli.
Jag ser det inte som ett problem.
Döden kommer förr eller senare som en befriare.
2008-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du