Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vissa stunder...kan man vara utan.


Ljuspaus




Fredag eftermiddag, tomt och mörkt i industriområdet.
Inte många som jobbat idag.
Känner kylan krypa innnanför huden
och fylla hela mig
även känslorna krymper och huttrar
fingrarna värker trots handskar
och bussen som skulle komma nu är inställd.
Månskäran är skarp och vacker och de stjärnor som skymtar
trots stadens ljus känns avlägsna och kalla.
Ingen tröst att hämta där.
Försöker värma upp kropp och själ med varma toner
av Amanda Marshall i ipoden och en snabb marsch mot nästa hållplats
men vintern har frusit fast i mig just nu
och vill inte ge sig.
Det tar en evighet att ta sig hem
och jag är trött.
Allt det som är hopp och ljus och glädje i mig
har tagit paus en stund.
Det hjälper inte med varmt the, varma vetekuddar och
tända ljus. Nu behövs starkare medicin.
Tröstande , roliga, galna eller tokromantiska ord
-böckernas ständigt tillgängliga tillflykt.
Att lämna sig själv och drunkna i en annans historia en stund
gråta och skratta i någon annans liv...glömma kyla och
glömma värkande känslor och njuta
den framskapade skrivna världens solar
det kan hjälpa.
Jag vet ju att glädjen återvänder, så småningom.....

Imorgon vaknar jag nog till sol.
Imorgon blir det nog bättre.




Övriga genrer av kia k-n
Läst 372 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-02 18:57



Bookmark and Share


  Yaffs
Det var en fin text + bild =)
2009-06-06

  Yvonne
Bra skrivet. Lättläst och med bra flyt. Och handlingen kan vem som helst känna igen sig i.
Vid sådana tillfällen önskar jag mig mitt badkar tillbaka. Ett hett bad med tända ljus på kanten. Men det går också bra med vad jag har nu, en öppen spis. Finns det någon ljuvligare värme än den från en öpen brasa.
2009-01-04

  Marie Å
Jo, vissa stunder kunde man helt klart vara utan….. men glädjen återvänder….. det gäller att göra det så uthärdligt som möjligt till dess…..
2009-01-02

    ej medlem längre
Börjar frysa av bara tanken på det du var med om.. Tänder en björkvedsbrasa av ord åt dig.. under tiden kan du ju ta ett varm bad..
2009-01-02

  Måna N. Berger
Vilken tröstande tillflykt vi har i böckernas värld! Jag sveper en varm pläd om dina axlar, fyller på mer varmt te i koppen och hämtar en bok av Terry Pratchett åt dig!
I morgon är en annan dag, kram!
2009-01-02
  > Nästa text
< Föregående

kia k-n
kia k-n