Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet inte vad titeln kommer ifrån
men visst är den lite förtrollande? ;)



Tidlöst viskande om ett liv vi levde för länge sedan.

Solstrålar spelar längs din kropp,
kanske stod tiden still.
Och fåglar flög i ett v ovanför våra huvuden.
Vinden rasslade i buskar, träd
och gräs.
Sommaren tog ett sista andetag,
blåste ut,
släppte taget,
och lät hösten ta sin del.
Du blundade,
där du låg
på bryggan.
Vågorna suckade mot stranden,
lämnade en liten bit av sig själva
som sakta sjönk in i sanden.
En långsam melodi spelades långt borta
och den fångade mig,
dansade med mig,
snurrade och höll om mig.
Dina fingrar trummade mot träet
i takt.
Och en hårlock föll i ditt ansikte.
Jag stod emot en plötslig impuls att kyssa bort den
och såg ut över vattnet.
Var det blått
eller var det svart?




Fri vers av sundance-kid
Läst 413 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-05 20:50



Bookmark and Share


  julia.s
jag ser precis allting framför mig. så himla underbart.
"Vågorna suckade mot stranden,
lämnade en liten bit av sig själva
som sakta sjönk in i sanden."
åh, du är så bra! <3
2009-01-26

    Issand.
kanske tolkar jag helt fel nu, det var en vacker text, och slutet

"är det blått,
eller är det svart?"

ger den lite fler sidor, mer att tänka över. och det älskar jag, även om det kanske inte skulle vara så som jag får för mig att det ska vara... :)
2009-01-05

  Blåbäret
väldigt vackert poetiskt skrivet...underbara uppmålade bilder som skapar skön harmoni i läsningen
2009-01-05
  > Nästa text
< Föregående

sundance-kid