Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är ju svag för ordvitsar så här bjuder jag på en - om än lite tragikomisk - sådan.


Sagolik

 

När papperet är nytt
och bokstäverna lyser svart
kan berättelsen erbjuda
mången sagostund


Men när papperet
av tiden har gulnat
och bostäverna nötts bort
får berättelsen
sälla sig till alla de andra
gamla historierna
och somna in
som ett vackert
sagolik





Övriga genrer av Blomster
Läst 577 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-01-06 22:27



Bookmark and Share


  Pontus Landström
Det var den här jag tyckte så mycket om. Genial ordlek!
2009-03-07

    ej medlem längre
Verkligen en vitsig användning av titeln, och samtidigt säkert en sannsaga ...
2009-01-08

  John William
Tragikomik på sin yttersta spets. Enkelt och poetiskt. Kan inte annat än ösa superlativ!
2009-01-08

  Lyckohäxan Enediel
Tänker på Törnrosa lite här...hon var ju ett sagolik i 100 år i alla fall...

Nåja förutom det så känner jag en lite vemodig sinnestämning här i...som en insikt om att man inte kan leva i historien...
2009-01-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja så kan det
bli och vara
vitt blir gult
arket ändrar
färg men det
som varit sitter
fast i en som
ett berg ända
in i ens märg!
2009-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomster
Blomster

Mina favoriter
kardat flor
Vårdikt
Vilse