Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu ett år jag inte ser igen...

Livet springer vidare
Och jag är fast i overksamhetens kvicksand
Med varje förtvivlat ryck kommer jag längre bort från målet

Jag känner hela världen stirra på min veka kropp
Och skratta i mjugg åt mina drömmar

Framåt framåt! Skriker mina närmaste,
Och då tar jag ett steg bakåt i rädsla

Jag vet så oändligt mycket
Och Ni vet ingenting

Och ändå lyckas ni där jag misslyckas
För jag är vilse, så satans vilse!
Ge mig en vägvisare, ge mig en drömtolkare och ge mig Gud.
Och jag ska visa er sanningen.

Ni, mina käraste vänner
Ni dårar med änglasång i öronen
Ni galningar

Jag vill dela era sneda leenden
Förenas med er i de dolda skrattsalvorna

Som sliter värre än maskingevärseld,
I offrens kött




Fri vers av Celebrant
Läst 329 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-07 06:17



Bookmark and Share


  durr
ja.......
...."overksamhetens kvicksand".....
De orden säjer hela dikten.
Jag har en son lika gammal som du.
2009-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Celebrant

Mina favoriter
Ett Liv (en tanke)