Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människan är beige ( på avstånd )

Den flockar sig mängden den grå massan av levande försvinner tappar konturer dimmiga bruna senapsgula spräckligt osynliga mot betong bakom järn glas smutspudrad asfalt smyger det kamouflerade folket avgränsade i  sina minimala sfärer inneslutna av bleka kinder blickar revirhävdande ned på sina fötter går minerad mark ...

 Kom inte närmare än så där!




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 201 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-01-07 14:44



Bookmark and Share


  Connie
Otroligt aktuell text!

Vi har utvecklat kommunikation som gör det möjligt för en människa på jorden att tala med en annan människa som befinner sig i en rymdkapsel nånstans.

Ändå kan en mor inte tala till sin dotter, inte en far med sin son, en färgad med en vit, arbetare med sina chefer osv. Fast det luktar människa har vi svårt att hitta varandra. Är inte det konstigt så säg?

Det är lättare att hitta en motmänniska än en medmänniska.
2009-01-16

  Miss Mod
Jag tycker begie färg, är en komplimang till människan.
2009-01-07

  Daniel_78 VIP
lämnar en gillande kommentar,

bra flöde

och geggighet hur det flyter ihop
blir oroväckande difust.
som ett krig
en timma
som man kan sjunka ner i!
2009-01-07

  Gunnel André VIP
Blir konfys av rubriken - menar du BEIGE? Det skulle annars vara en bra färg på en "spräcklig" text.
2009-01-07

  Larz Gustafsson VIP
P.S. Värst är väl de som framstår som verkligt färglösa först när de kommer en in på livet...D.S.
2009-01-07

  Larz Gustafsson VIP
Flocken vill ju vara konform. Det blir enklast så.
2009-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren