Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad efter samtal med 'Claes', där våtdräktens skyddande betydelse även kan ses symboliskt för det skyddande hölje vi omger oss med.


VÅTDRÄKTSFOLKET

Våtdräkt är bra
ja rent av förträfflig
skydda den ska
gummit räffligt

Tillika flytkraft stor
bär tyngder utan att sjunka
där du i stormar ror
att rädda varje grunka

Smidig som egna skinnet
tillåter stora rörelser
med bedrägligt lugn i sinnet
avvärja andras böjelser

Den håller värmen galant
trots sipprande kallt vatten
kroppens värme räcker charmant
även i stjärnklara vinternatten

Den följer växande kroppen
behöver bara ömsas då och då
ja, våtdräkt är givna toppen
kan bäras redan av barnen små

Våtdräktsfoket är en brokig skara
Kanske han, kanske hon, kanske du, kanske jag
svåridentifierad kan den vara
kameleontlik skiftande dag för dag

 

© Gunilla N
     090107

 

 

 




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-07 23:30



Bookmark and Share


  genni VIP
Tänkvärt det här och riktigt bra skrivet!
2009-01-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja visst vi människor
har lager med lager
av pansar på vår hud...
Tänk så lätt det blev
om vi lämnade denna
skrud! Mycket tänk-
värt det Du skriver!
2009-01-12

  Connie
På tal om skyddande höljen.

Människans inre kan liknas vid en lök. Vi skalar av lager för lager av känslor och gråter. Längst in finns kärnan av glädje, trygghet och frihet. Närmast kärnan finns en mantel av kärlek. Utanför detta har vi lagrat olika typer av känslor. Allra ytterst har vi det bruna skalet, (fernissan) den roll vi spelar inför världen.
2009-01-12

  Ronny Berk
en så trevlig betraktelse av ett extra lager, kanske är det så att hårdhudade människor ... de väl funna rimmen förstärker intrycket...ja...
2009-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP