Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Änglar orkar inte hur länge som helst

I timmarna som försvann in i åren lyssnade jag inkännande gav förslag förstod till gränsen av hjälplös förtvivlan, masserade din spända rygg strök ditt hår bet mig i tungan, lyssnade en evighet till med en ängels tålamod, konstruerade lösningar på alla dina problem som du aldrig tog in, bara kastade ut över mig, en stor hög av växande bitterhet,  så klart när du inte ens begriper själv hur illa du mår, fortsätt  försöka lura dina sorger att simma gå vidare in i dimman, farväl min vän nu går jag här finns inget syre  att andas och jag behöver luft under vingarna innan de fastnar... för alltid.




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 311 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2009-01-10 11:11



Bookmark and Share


  Connie
Lysande!

Energitjuvar har komplicerade livscykler. Efteråt känner man sig trött och matt, nedstämd och hängig, tömd på all energi. I början förstår man inte vad som pågår.

Var rädd om dig, din energi är just din!
2009-01-15

  noname_realmind
Återigen en mycket bra text!

Gillar särskilt:
"...farväl min vän nu går jag här finns inget syre att andas och jag behöver luft under vingarna innan de fastnar... för alltid."

Du vet vad de säger: Det som inte dödar en gör en starkare...
2009-01-10

  RogerIvan
Tiden sköljer färger ur illusioner,
och då framstår verkligheten och önskningarna tydligare
Med hjälp utav egna beslut behöver man inte bära bitterhet
2009-01-10

  Maria Natasja
Du skriver verkligen bra Carola.
2009-01-10

  Trädflickan
En ängels tålamod? Varifrån kommer den meningen?! Det finns gränser för allt. Men det kan vara ett svårt beslut för en ängel att bryta, säga ifrån.. kanske man för en stund får ikläda sig en häxas roll för att klara det..
Bra skrivet om någon som får ens tid och kraft men inte har vett att uppskatta gåvan. Inte så bra när det blir så. Man uppoffrar sig själv i bästa välmening. Tills en dag...
2009-01-10

  Ilona _L
Du skriver verkligen så vackert om det jobbiga som sker när energitjuvar tar över!
Som sagt hög igenkänningsfaktor!
Putsa fjädrarna och var framför allt var snäll mot dig själv!
2009-01-10

  glittertindra
ibland är det en ängels handling att låta dom få göra allt det där själva, låta dom komma på att de klarar sig själva... en ängels vingar får aldrig fastna... :)
2009-01-10

  John William
I bland kräver livet att man biter ihop jämt och ständigt. Om inte annat krävs det av en som exempelvis förälder (inte för att jag är det). Men ork och tålamod växer inte alltid på träd - även om livet som sagt kräver det.
2009-01-10

  Larz Gustafsson VIP
Man känner sin begränsning.
2009-01-10

  Fokus
Mycket bra beskriven änglaroll!
2009-01-10

  Gunnel André VIP
Hög igenkänningsfaktor - Bravo!
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren