Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NAKNA HÄNDER

Nakna händer
lyssnar på vinden
varthän den
än blåser

Nakna händer
smeker
nakenheten
fumlar
i mörker

Nakna händer
lindas i taggtråd
fjättras
av vilda tankar
som sprattlar
inomhuds

Nakna händer
minns allt
ensamt
de utfört
och längtar tillbaka

Nakna händer 
sänks djupt i jorden
ser ingenting
känner
läkande svalka

Nakna händer
såriga och osårbara
en karta
över en krigszon
ett slagfält
som långsamt
växer igen.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 455 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-01-10 10:45



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
tycker mycket om den här!
2009-01-23

  Juliaah
du träffade mig, verkligen!
det är en text som känns, ända in och som stannar där.
bokmärkes! :)
2009-01-16

  MeAmmie VIP
Sårbart men så sant! Dessa otagbara minnen händer formar ger du en vacker hyllning! <3/Ammie
2009-01-13

  DanSan
***************************

Mycket bra Jan
. . . ett ord som sammanfattar

* K Ä N S L A*
och det ordet rymmer så mycket!

*APPLÅDER och BOKMÄRKE

***************************
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth