Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
enstor del av revolutionen blev hans texter tills polisen dödade honom..


Victor Jara

Victor Jara stor poet

Kunde skapa poesi med sin gitarr,

som blev till slut en stor del av honom själv

All smärta,
fattigdom
och korruption av polisen
kunde höras i han texter

en stor ikon för min mina föräldrars generation han blev

Men han kom och led för det

dödens förkläde letade efter honom

Dom ville få tyst på honom , han skulle få aldrig spela på sin älskade gitarr något mer
Han protesterade i sina texter och hade den riktiga folket med sig

Militärerna sågade av hans händer utan bedövning mer än ilskan som han kände för det

Han blev tystad för alltid, men inte hans texter
Dom kan höra än idag
Av många många fler
hans musik kunde aldrig tystas ner….




Fri vers av REYES
Läst 325 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-12 15:58



Bookmark and Share


  glittertindra
jag sitter på musiklektionen i mellanstadiet och får detta berättat och det sjönk djupt ner i mig... om rätten att få uttrycka sig och om rätten att bli mänskligt behandlad och att en människas röst aldrig tystnar även om många försöker
2009-01-13

    sunnanvind
Hans texter lever vidare..sången ljuder genom genarationer och aldrig må den tystna!
Fin hyllning! Applåd!
2009-01-12

  Larz Gustafsson VIP
Hoola Bandoola Band gjorde en underbar låt om denne man.

Chilejuntan var verkligen en vidrig regim.
2009-01-12
  > Nästa text
< Föregående

REYES
REYES