Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Impregnering

Man är impregnerad
av sina föräldrar
sa psykologen

 'tonvis av tyngd
lättade från
hennes axlar

 'hennes hjärtas slag
tycktes med ens
glädjefyllda

'det var inte konstigt
att hon hade så svårt
frigöra sig

'det var inte konstigt
att hon hade så svårt
hitta sig själv

'det var inte konstigt
att hon hade så svårt
veta vem hon är

 'allomfattande
impregneringen
styrde allt

 'allt som var hennes
särart, känslor
förstånd

 'hade konsekvent bytts ut
mot mammans normer
regelverk, känslor

 'konflikten inom henne
som hon tolkat som trots
orsakade av traumatiskt kaos

 'liksom skinkans djupt trängda klibbiga nät
svårt lösgöra från cellnivådjupen
 impregneringens nät

 '

© Gunilla N
    090109

 




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-12 22:30



Bookmark and Share


  friheten
bra skriven
2009-01-12

    papillon
Fin dikt om smärtsam insikt -och jag bara älskar den fräcka bilden av ICH-handlarens klistriga skinka mexd sitt elstiska nät
2009-01-12

  Rolando Furioso
Bra liknelse i julens överdådliga efterbörd
2009-01-12

  genni VIP
Känner djupet i dina rader, kram
2009-01-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Helt rätt så
är det säkert!
Gott och finurligt
skrivet av Dig!
**************
2009-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP