Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som försvann

 

 

I en psykotiskt värld

dansar, dansar

småbarnen i ring

håller händer, byter blöjor på varann

håller händer

kedjade till varandra

 

I en psykotisk sinnesvärld

ses inga leende barn

ses inga hundar

inga solstrålar

och inga kvackande kvacklingar i sjön

 

Ruttnande sillar dansar bakom ögonlock på män

"Pigs in a blanket" slaktas av kvinnor

utan knivar, utan händer

kedjade till psykhusets strama ramar

 

En liten vilsen flicka

håller nallen tätt

ser sig om i en sinnesrubbad

verklighetsmiljö utan gränser

sluter sina blå ögon

minner sig om våren

om solen

om leenden

 

Håller hårt fast

i nallen

i mamma, i pappa, i syster och i bror

ett förr som aldrig återvänder

och hon klamrar

klamrar så

om livet

innan allt

 

bara försvann...




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 279 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-13 23:38



Bookmark and Share


  Rosen VIP
Ett barn, i för henne en verklighet, för andra overklighet, kramar sin nalle i ett försök att hålla tillbaka det oundvikliga, känslan av utanförskap. Ja så tolkar och känner jag vid läsning av denna som för övrigt förmedlar starka känslor.
Bra skrivet!
2009-01-14

    baruk
Ja, klamra SÅÅ om livet! Fint skrivet!
2009-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*