Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyrkklockorna

 

 

Kistan bärs in i tystnad

allt går så stilla i frid

Kyrkoklockorna klingar

men jag hör ingenting

har aldrig hört när de ringer för mig

om jag ändå visste

om jag ändå kunde dofta

på blommorna ni gav

 

I centrum står jag

sjunger

en sång

ser inte hur livet går sin stilla gång

 

En efter en lämnar ni mig

ensam kvar bland tegel och ruiner

i stillhet bär de kistan

till frid

kvar sitter jag

på knä framför en kall staty

av ett helgon

skälvande ropar, ber

bönfaller jag honom

att ge mig en chans, till

 

Då hör jag klockorna

hur de sjunger sin lovsång

hur de sjunger sina adjö

 

för mig...

 

Statyn försvinner in i det vita

och kyrkväggarna och jag




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 260 gånger
Publicerad 2009-01-13 23:54



Bookmark and Share


    baruk
Fint: "Om jag ändå kunde dofta på blommorna ni gav." "Ensam kvar bland tegel och ruiner". "Statyn försvinner in i det vita och kyrkväggarna och jag". Intressanta fragment ur rader, som har något viktigt att säga.
2009-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*